open-navfaktor-logo
search
Englezi u prednosti
Manchester City ili PSG: Liga prvaka večeras dobija prvog finalistu
Ovosezonsko izdanje Lige prvaka večeras će dobiti prvog finalistu nakon što revanš-susret polufinala na stadionu Etihad odigraju Manchester City i Paris Saint-Germain.
04.05.2021. u 08:03
get url
text
get url
text

Ekipa Pepa Guardiole je u prvom susretu odigranom prošle sedmice slavila s 2:1, i to nakon preokreta kojeg su fudbaleri Građana kreirali u drugom poluvrememenu.

Rezultatsku prednost engleskom sastavu pred uzvratni duel osigurali su golovi Kevina De Bruynea i Riyada Mahreza, nakon što je prvak Francuske poveo pogotkom Marquinhosa.

Iako ima pogodak prednosti, Guardiola je svjestan kvalitete protivnika, koji je prvu utakmicu završio s deset igrača nakon što je u 77. minuti isključen Gueye.

- Opasnosti će biti kao i u prvoj utakmici. Paris vrlo jako može promijeniti svoj način igre, njihov trener je jako inteligentan. Ne znam šta će oni uraditi, ali mi imamo želju za finalnom kakvu nikada prije nismo imali. Moramo biti fokusirani kako bismo "čitali" utakmicu, biti kompaktni u lošim trenucima i zajedno patiti. Pokušat ćemo igrati našu igru koliko god bude moguće. Moramo se dobro braniti, biti strpljivi i pokušati dati golove - kazao je Pep Guardiola.

Muaricio Pochettino očito vjeruje u svoje izabranike i u pozitivan rezultat kojim bi PSG drugu godinu zaredom izborio plasman u finale.

- Sve što je potrebno u fudbalu jeste da vjerujete. POkušat ćemo pobijediti i dati golove. Jasno je da smo malo pod pritiskom, ali u fudbalu morate pokušati - poručio je Pochettino.

Potencijalni sastavi:
Manchester City: Ederson, Walker, Stones, Ruben Dias, Cancelo, Rodri, Gundogan, Mahrez, Bernardo Silva, Foden, De Bruyne.

PSG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo, Verratti, Paredes, Di Maria, Neymar, Draxler, Icardi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.