open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Manchester City deklasirao Real i zakazao finale protiv Intera
Fudbaleri Manchester Cityja plasirali su se u finale Lige evropskih prvaka nakon što su večeras na Etihadu u revanšu polufinala deklasirali Real Madrid.
17.05.2023. u 22:49
get url
text

Nakon što je prvi meč u Madridu završen bez pobjednika - 1:1, engleski prvak je pred domaćim navijačima slavio sa 4:0 i vizirao kartu za finale u Instanbulu, koje će igrati 10. juna protiv Intera, čiji dres nosi i Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Građani su sjajno otvorili utakmicu i u prvih 20 minuta imali su dvije stopostotne prilike. U oba slučaja prijetio je Erling Haaland, ali se istakao Thibaut Courtois koji je pantersim intervencijama spašavao gol Kraljeva.

Ipak, Realu u 23. minuti nije pomogao ni sjajni belgijski golman. Kevin De Bruyne je sjajnom loptom uposlio Bernarda Silvu koji je bio priseban i pogodio je za veliko slavlje na Etihadu.

Potom je u prilici bio Ilkay Gundogan, čiji udarac je izblokirala odbrana gostujućeg tima. No, nekoliko sekundi kasnije bilo je 2:0, a strijelac je ponovo bio Silva.

Na otvaranju drugog dijela Real je u život mogao vratiti David Alaba, ali se istakao Ederson, golman Građana.
Sve dileme oko pobjednika mogao je riješiti Haaland u 73. minuti, no Courtois mu je ponovo odbranio udarac u situaciji jedan na jedan.

Tri minute kasnije semafor se ponovo pokrenuo. Nakon centaršuta iz slobodnjaka za City loptu je zahvatio Eder Militao i pogodio svoju mrežu za 3:0.

Nedugo potom ponovo se istakao Ederson, koji je u jednom napadu odbranio dva zicera Kraljevima.

Tačku na stavio je Alvarez koji je u 91. minuti postavio konačnih 4:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.