open-navfaktor-logo
search
Boravio u Banovićima
Mamić priznao: Otišao sam do rudnika u kojem radi Ajdinov otac
Mamić se vratio, a posao nije obavio
14.11.2018. u 18:36
get url
text

Ne stišava se bura oko bh. dragulja Ajdina Hasića, 17-godišnjeg fubalera koji je pod još nerazjašnjenim uvjetima napustio Dinamo.

Iz hrvatskog prvaka kažu da ih je porodica Hasić prevarila jer je navodno dobila dva ugovora, onaj o raskidu i novi ugovor, a potpisala samo ugovor o raskidu čime je Ajdin postao slobodan igrač.

Porodica tvrdi da iz Dinama lažu, da klub nije oštećen i da je pustio Hasića. Oni tvrde da ga je odlučio vratiti navodno tek kada je interes za njega pokazao Real.

Zdravko Mamić, Dinamov savjetnik koji je nepravomoćno osuđen na šest i pl godina zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba, pokušao je vratiti Hasića. Iz Međugorja, gdje je pronašao spas od hrvatskog pravosuđa, otputovao je u Banoviće kako bi stupio u kontakt s porodicom Hasić. Vratio se, a posao nije obavio.

- Istina je da sam bio u Banovićima. Otišao sam do rudnika u kojem radi Ajdinov otac. Ljudi su me sjajno dočekali ispred rudnika, kontaktirali su oca, javio se i kazao mi da će doći na razgovor. Međutim, nakon deset minuta je nazvao kazavši da mu je advokat Radić zabranio bilo kakvu komunikaciju sa mnom. Očito se radi o klasičnoj prijevari. Dinamo je u najboljoj vjeri postupao gospodski, naravno da je ispao naivan, ali ovo je zaista prava prevara - rekao je Mamić za Sportske novosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.