open-navfaktor-logo
search
Travnik
Mamac za posjetioce: Folklor, vlašićki sir, organska hrana...
Na Međunarodnoj smotri folklora, koja je održana danas, nastupila su 22 kulturno-umjetnička društva iz BiH, Sjeverne Makedonije i Crne Gore 
18.08.2019. u 22:44
get url
text

Međunarodna smotra folklora, 13. po redu, održana je danas u mjestu Mehurići, u blizini Travnika.  Na manifestaciji, u organizaciji KUD-a "Mladost" Višnjevo, nastupila su 22 kulturno-umjetnička društva iz BiH, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. 

Organizatori su istakli kako je ovo odlična prilika, da se pored lijepog druženja, ukaže i na ogroman značaj i doprinos kulturno-umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik KUD-a "Mladost" Višnjevo Emir Karić kazao je da već dugi niz godina djeluju u pravcu očuvanja bh. tradicionalnih vrijednosti, te da nastoje sva svoja znanja i umijeća prenijeti na mlađe naraštaje, koje na taj način zadužuju da vrijedno baštine autentične kulturno-društvene prepoznatljivosti svoga kraja.

Karić također ističe da su tokom tri decenije, koliko postoji ovo društvo, brojne generacije imale priliku razviti jedinstvenu ljubav prema folkloru, te putujući cijelom BiH steći značajna iskustva. KUD "Mladost" Višnjevo trenutno broji oko 60 članova raspoređenih u nekoliko sekcija.

Ljubitelji folklora imali su priliku uživati u nastupima članova kulturno-umjetničkih društava koje je  prezentiralo brojne različite plesove iz BiH i zemalja iz regiona.

Također, posjetitelji su mogli pogledati i prodajno-izložbenu postavku u okviru sajma vlašićkog sira, organske hrane i rukotvorina. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.