open-navfaktor-logo
search
Australija
Mama priznala da se u autu skriva od djece: Opuštam se i počinjem u tome uživati
Majka troje djece priznala je da se svake sedmice sakriva u autu 90 minuta kako bi pobjegla od svoje djece i uživala u prijeko potrebnom vremenu za sebe.
27.06.2022. u 18:18
get url
text

Claire Haiek iz Australije počela je odvajati vrijeme za sebe ranije ove godine, kada je njena sedmogodišnja kćerka Olivia počela uzimati časove plesa. Claire ju je čekala u automobilu 30 minuta, koliko je trajao sat plesa.

Ubrzo nakon toga Olivia je odlučila upisati i balet, koji traje 45 minuta, uz 15-minutnu pauzu. To je značilo da će biti zauzeta punih 90 minuta, a umjesto da se odveze kući, Claire je odlučila da će tih sat i pol provesti sama u miru i tišini svog automobila.

- Nije da ne volim provoditi vrijeme sa svojom porodicom, ali uz posao i spremanje kuće u kojoj živi osmero ljudi često nemam luksuz ništa ne raditi. Zato jednom tjedno sedmično sjedim sat i pol u autu i počela sam se jako veseliti tome - ispričala je za Kidspot.

U početku je planirala tih 90 minuta trošiti na trčanje, ali brzo je odustala od te ideje i odlučila ostati u autu i gledati Netflix na mobitelu. Također, kaže da tada uživa u grickalicama koje ne mora ni s kim dijeliti.

- Kad nemam šta gledati, igram igre ili razgovaram sa svojom prijateljicom ili mamom. Osjećam se kao u raju. Ne moram usisavati, ne moram peglati odjeću, niko me ne čeka da ga okupam i nahranim. Ne moram raditi ništa, osim sjediti - dodaje.

Claire je shvatila da nije jedina koja uživa u samoći. Čekajući da njena kćerka završi s plesom, vidjela je još jednu mamu i tatu kako rade isto.

- Krijem se u autu kako bih bila sama, ali to nema veze s mojim mužem i djecom, već se prisiljavam da se opustim - zaključila je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.