open-navfaktor-logo
search
Sjajan početak
Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH nastup na SP otvorila pobjedama
Nakon što je u prvom susretu sa 7:0 savladala Englesku, malonogometna reprezentacija beskućnika BiH u drugom meču bila je bolja od Perua rezultatom 7:5
14.11.2018. u 08:35
get url
text

Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH svoje učešće na 16. Homeless World Cupu u Meksiku započela je nizajući pobjede.

U prvoj utakmici grupe E prve grupne faze, reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je reprezentaciju Engleske rezultatom 7:0.
Prelijepa utakmica sa mnogo prilika i u konačnici rezultatski veoma uspješna.

Nakon prve, uslijedila je još jedna pobjeda ovoga puta protiv Perua rezultatom 7:5. Nakon prve dvije utakmice su maksimalni sa šest bodova i gol-razlikom 14:5.

- Umor od puta i sve neizvjesnosti prije njega su iza nas. Adrenalin raste i sa nestrpljenjem smo dočekali ceremoniju otvaranja i prve utakmice. Želimo zahvaliti svima koji su pomogli MFS-EMMAUS u realizaciji ovogodišnjeg učešća BiH reprezentacija na SP u Meksiku. Među njima su prije svih Muhamed Bešić reprezentativac BiH i ambasador MFS-EMMAUS-a, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik Gračanice Nusret Helić, zatim Federalno ministarstvo kulture i sporta, Nogometni/fudbalski savez BiH, te mladi reprezentativci BiH Besim Šerbečić i Nardin Mulahusejnović. A gospodin Nedžad Munjić iz Norveške je osigurao nove patike za cijeli tim. Hvala svima od srca - poručio je selektor malonogometne reprezentacije Elmedin Škrebo.

{$galerijaFotografija}

Projekat "malonogometne reprezentacije beskućnika BiH" je socijalni projekat koji koristi snagu sporta kao osnovno sredstvo za pozitivnu promjenu i doživljaje za ljude sa margine svakog društva u kome se on realizuje. Ove godine na prvenstvu učestvuje 48 zemalja u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji, a prvenstvo će trajati do 19. novembra 2018. godine.

Meksiko je bio domaćin prvenstva i 2012. godine kada je BiH reprezentacija imala svoj debitantski nastup sa kojeg se vratila sa osvojenim 6. mjestom.

Malonogomentna reprezentacija beskunićnika BiH 14. 11. 2018.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.