open-navfaktor-logo
search
Škola u Banjoj Luci
Maloljetnik teško povrijeđen i prevezen u bolnicu, školski drug ga udario šakom u glavu usred časa
Maloljetnik iz Banje Luke teško je povrijeđen i ukazana mu je ljekarska pomoć u UKC-u RS-a u Banjoj Luci, nakon što ga je jučer oko 17.45 sati usred časa, školski drug udario pesnicom u glavu.
17.02.2022. u 11:36
get url
text

Incident se dogodio u Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" u Banjoj Luci, a kako saznajemo, sve se odigralo u toku časa matematike dok je nastavnica bila u učionici.

- Radi se o učenicima prvog razreda. Jedan se zaletio i udario druga iz razreda šakom u glavu usred časa, dok je profesorica bila u učionici. Ne znamo šta je bio povod. Ubrzo smo u školskom dvorištu ugledali policijsko vozilo – ispričao nam je jedan učenik ove škole.

Iz policije je danas kratko saopćeno da je povrijeđenom maloljetniku ukazana ljekarska pomoć na UKC-u RS-a, a da su policajci identifikovali dječaka za kojeg se sumnja da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Prema njemu je, kako saznajemo, uprava ove škole već preduzela određene disciplinske mjere.

Iz PU Banja Luka je saopćeno da je nadležnoj policijskoj stanici jučer oko 17.45 sati radnik srednje škole u Banjoj Luci prijavio je da je u toj ustanovi došlo do tuče.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva, kao i Centar za socijalni rad Banja Luka, koji će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti – navedeno je iz PU Banja Luka.

Direktorica ETŠ u Banjoj Luci Irina Čavić kazala je da su preduzeli sve što je propisano protokolom o postupanju u ovakvim situacijama, te da da su o svemu obavijestili roditelje maloljetnika, policiju, Centar za socijalni rad i druge nadležne institucije.

Podvukla je da ne tolerišu bila kakav oblik nasilja, te da su već preduzete određene mjere o dicisplinskoj i materijalnoj odgovornosti.

- Procedura je još u toku zbog čega ne mogu iznositi druge detalje – kazala je Čavić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.