open-navfaktor-logo
search
Akcija Dojava
Maloljetni Fočak uhapšen zbog kladioničarskih prevara
Sedamnaestogodišnjak iz Foče uhvaćen sa novcem nepoznatog porijekla, a kod njega pronađen i gasni pištolj i gumena palica  
19.11.2018. u 11:25
get url
text

Policija iz Foče uhapsila je sedamnaestogodišnjaka iz ovoga grada nakon što ga je uhvatila za volanom "golfa 4" sa većom količinom novca za koji se pretpostavlja da potiče iz kladioničarskih prevara.

On je zaustavljen proteklog vikenda u ulici Maka Dizdara u Foči, nakon što je policija došla do saznanja da se može dovesti u vezu sa  kaldioničarskim prevrama koje se istražuju u predmetu "Dojava". Utvrđeno je da vozilom "golf 4" upravljao bez položenog vozačkog ispita, a policiji je sam dobrovoljno predao gumenu palicu, gasni pištolj i metke za njega te veću količinu novca u različitim apoenima.

Policija je oduzela automobil koji je vozio maloljetnik, a koji je u vlasništvu 19- godišnjeg D. N. iz Foče. Pretpostavlja se da i ovo vozilo potječe iz krivičnog djela prevara.

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju naredio je da se preduzmu sve mjere i radnje u skladu sa odredbama o Zakonu o postupanju sa maloljetnicima a sa ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela prevara, falsifikovanja isprave i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Svjetlana Govedarica, glasnogovornica PU Foča, potvrdila je za Faktor da se istraga u predmetu "Dojava" nastavlja.  
- Aktivnosti u ovom slučaju se nastavljaju te će po njihovom okončanju biti poiznato više informacija - kazala nam je Govedarica.

Akcija "Dojava" započela je u junu prošle godine kada je fočanska policija uhapsila 17 Fočaka zbog sumnje da su prevarili više od 300 kladioničara, kojima su uzimali pare, a zauzvrat im putem Facebooka i drugih društvenih mreža slali navodno namještene utakmice.

Tada je objavljeno da je šteta višemilionska, te da je u tom prvom navratu zaplijenjeno pet skupocjenih automobila marke "audi", "BMW" i "passat", kao i više telefona i ostalih predmeta.

U novembru su nastavljena hapšenje i tada je proivedeno 12 muškaraca koji su osumnjičeni da su ojadili više od 1.300 lakovjernih kladioničara i tako ukupno "zgrnuli" oko 800.000 maraka, ima i onih koji su se, doslovno, bahatili parama koje su "zaradili".

Tada su uhapšeni Vladan Živanović, Dejan Simović, Nikola Šolaja, Jasenko Muminović, Milan Kovač, Nemanja Vladičić, Milan Jokanović, Miljan Krsmanović, Radojica Radović, Milivoje Elez, Ivan Đukić, te Predrag Mandić.

Policija je u okviru ovog predmeta nadležnim tužilaštvima podnijela 174 izvještaja protiv isto toliko osoba zbog krivičnih djela prevare i pranja novca putem interneta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.