open-navfaktor-logo
search
Sreći nema kraja
Mališani sa poteškoćama u razvoju na crvenom ćilimu SFF-a: Oni su naše zvijezde
Mališani nisu krili sreću što šetaju crvenim tepihom kao filmske zvijezde
23.08.2019. u 10:42
get url
text

Četverogodišnji Hamza dječak je sa poteškoćama u razvoju i danas je sa svojom mamom i drugarima iz Udruženja Colibri prošetao crvenim ćilimom Sarajevo Film Festivala. Mališani nisu krili sreću što setaju crvenim tepihom kao filmske zvijezde.

-Svaka prilika koja nam se pruži nama znači mnogo. Drago nam je da smo ovdje, da oni malo prošetaju, da vide kako to izgleda. Oni su naše prave zvijezde - kazala je Amina Alaim, Hamzina mama.

Mališani su se posebno uredili za ovu priliku te nisu bjezali od objektiva fotoaparata.

-Naš cilj je da se djeca uključe u masovne događaje u gradu. SFF je već i regionalni i svjetski događaj. A nekako svi zaborave djecu sa poteškoćama u razvoju - kaže Aida Hrnjić iz Udruženja Colibri i majka djeteta sa poteškoćama u razvoju.

{$galerijaFotografija}

Dodaje kako su djeca iskazala želju da i oni dođu na crveni ćilim i da im je drago da su danas ovdje.

-Ovo je odlična prilila za podizanje svijesti da nije nikakav bauk ako dijete sa poteškoćama bude uključeno u društvo. Hvala i gradonačelniku Abdulahu Skaki jer nas je pozvao da prisustvujemo večerašnjoj svečanosti SFF-a zajedno s njim. On je to učinio i za EYOF i to je mislim jedini put da su djeca u Sarajevu uključena u te neke velike događaje u našem gradu - zaključuje Hrnjić.

Djeca na crvenom tepihu 23.08.2019
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.