open-navfaktor-logo
search
Stradao migrant?
Maline kod Živinica: Pijani 21-godišnjak za volanom "VW tourana" usmrtio nepoznatog muškarca
Na magistralnom putu M-18 u mjestu Maline kod Živinica, jučer u 2.30 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, saopćeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK).
09.07.2021. u 13:17
get url
text

- U nesreći su učestvovali S. A. (21) iz Živinica koji je upravljao vozilom marke "VW touran" i NN pješak. U ovoj saobraćajnoj nesreći pjašak je smrtno stradao, dok je vozač zadobio teške tjelesne povrede konstatovane na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla i on je pušten na kućno liječenje - kaže Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni tužilac i Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Živinice.

U Kantonalnom tužilaštvu TK kažu da se utvrđuje identitet muškarca koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u mjestu Maline kod Živinica.

- Najvjerovatnije se radi o migrantu, ali nisu pronađeni identifikacijski dokumenti. Vozač automobila "VW touran" je lišen slobode i nakon krim-obrade predat Tužilaštvu. Donesena je naredba o provođenju istrage i on je ispitan - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Katonalnog tužilaštva TK.

Uhapšeni je osumnjičen za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s ugrožavanjem prometa zbog omamljenosti.

- Kod vozača je utvrđeno prisustvo alkohola. Izdata je naredba za vađenje krvi i urina te naredba za obdukciju tijela stradalog - dodao je Arnautović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.