open-navfaktor-logo
search
Kraljevski par
Maleni Archie bit će vegan: Meghan Markle i princ Harry grade biljni raj za sina
Kad se početkom ove godine pročulo da Meghan Markle i princ Harry žele odgajati svog sina Archieja kao vegana, vijest su prigušila nagađanja da kraljica odluku neće tolerisati. No, za sada se čini da zdravstveno osviješteni par drži do svoje odluke i stvara vegansku zemlju čuda za sina.
17.02.2020. u 08:32
get url
text

Izvori govore da, kraljevski par planira da dijete bude vegan uprkos prigovorima kraljice.

Od rođenja bebe Archieja par uzgaja povrće i uči kuhati vegansku hranu.

Izvor blizak kraljevskom paru rekao je da najviše vole kuhati za sebe, kad god je to moguće, a Meghan je Harryju pokazala kako se priprema biljna hrana.

- Harry nije bio sjajan kuhar kada je upoznao Meghan, ali ona ga uči svim trikovima. Meghan jede samo organsku hranu, a ona i Harry su čak izgradili vlastiti povrtnjak u Frogmore Cottage, palati u blizini dvorca Windsor. Harry je od svog oca, Princa Charlesa "pokupio" savjete za vrtlarstvo – kazao je izvor blizak paru.

Prema ovom izvoru, Meghan se većinu vremena strogo drži veganske prehrane, iako ponekad ima „cheat days“, ali se nada da će Archie u potpunosti biti na biljnoj prehrani.

Pošto su jedan od najpoznatijih svjetskih parova, njihova odluka mogla bi imati ogroman utjecaj i podići svijest o prednostima veganstva.

Meghan Markle utjecala je na stavove princa Harryja kada su u pitanju zdravlje i prava životinja od kada su se vjenčali.

Par se u aprilu prošle godine preselio u palatu Cottage Frogmore i stvorio veganski vrt za svoje dijete. Princ je izjavio da jede manje mesa i da je usmjeren prema biljnoj prehrani kako bi se približio Meghaninom načinu života.

Navodno pod Meganinim utjecajem, Harry također nije učestvovao u tradicionalnom lovu na fazane ove godine – što je omiljena zabava kraljice.

Prema izvještajima, kraljica je nezadovoljna odlukom da Meghan i Harry odgajaju svoje dijete kao vegana.
Izvor iz palate rekao je:

- Kraljica to neće tolerisati. Došlo je do napetih rasprava između Meghan i Harryja, koji ne želi uznemiriti svoju baku. Nada se da će se Meghan smiriti i da će malo popustiti. Čini se da Meghan malo poštuje kraljevske tradicije, ali kraljica jednostavno neće tolerisati odgoj djeteta kao vegana – rekao je izvor iz palate.

PETA, organizacija za prava životinja, nada se da će odgoj kraljevske bebe kao vegana podići svijest o dobrobiti životinja.

Humanitarna organizacija kraljevskom paru poklonila je topao i ugodan kardigan bez vune, izrađen od pamuka i bambusa, kompanije Bramble Crafts.

Kardigan bez vune toliko je mekan i topao za bebu, a također je dobar prema ovcama. Nadamo se da će dar Pete vojvodi i vojvotkinji od Sussexa potaknuti roditelje širom svijeta da odijevaju svoju djecu na isti način, u prirodnom, suosjećajnom, ekološki prihvatljivom stilu - kazala je Elisa Allen, direktorica PETA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.