Izvori govore da, kraljevski par planira da dijete bude vegan uprkos prigovorima kraljice.

Od rođenja bebe Archieja par uzgaja povrće i uči kuhati vegansku hranu.

Izvor blizak kraljevskom paru rekao je da najviše vole kuhati za sebe, kad god je to moguće, a Meghan je Harryju pokazala kako se priprema biljna hrana.

- Harry nije bio sjajan kuhar kada je upoznao Meghan, ali ona ga uči svim trikovima. Meghan jede samo organsku hranu, a ona i Harry su čak izgradili vlastiti povrtnjak u Frogmore Cottage, palati u blizini dvorca Windsor. Harry je od svog oca, Princa Charlesa "pokupio" savjete za vrtlarstvo – kazao je izvor blizak paru.

Prema ovom izvoru, Meghan se većinu vremena strogo drži veganske prehrane, iako ponekad ima „cheat days“, ali se nada da će Archie u potpunosti biti na biljnoj prehrani.

Pošto su jedan od najpoznatijih svjetskih parova, njihova odluka mogla bi imati ogroman utjecaj i podići svijest o prednostima veganstva.

Meghan Markle utjecala je na stavove princa Harryja kada su u pitanju zdravlje i prava životinja od kada su se vjenčali.

Par se u aprilu prošle godine preselio u palatu Cottage Frogmore i stvorio veganski vrt za svoje dijete. Princ je izjavio da jede manje mesa i da je usmjeren prema biljnoj prehrani kako bi se približio Meghaninom načinu života.

Navodno pod Meganinim utjecajem, Harry također nije učestvovao u tradicionalnom lovu na fazane ove godine – što je omiljena zabava kraljice.

Prema izvještajima, kraljica je nezadovoljna odlukom da Meghan i Harry odgajaju svoje dijete kao vegana.
Izvor iz palate rekao je:

- Kraljica to neće tolerisati. Došlo je do napetih rasprava između Meghan i Harryja, koji ne želi uznemiriti svoju baku. Nada se da će se Meghan smiriti i da će malo popustiti. Čini se da Meghan malo poštuje kraljevske tradicije, ali kraljica jednostavno neće tolerisati odgoj djeteta kao vegana – rekao je izvor iz palate.

PETA, organizacija za prava životinja, nada se da će odgoj kraljevske bebe kao vegana podići svijest o dobrobiti životinja.

Humanitarna organizacija kraljevskom paru poklonila je topao i ugodan kardigan bez vune, izrađen od pamuka i bambusa, kompanije Bramble Crafts.

Kardigan bez vune toliko je mekan i topao za bebu, a također je dobar prema ovcama. Nadamo se da će dar Pete vojvodi i vojvotkinji od Sussexa potaknuti roditelje širom svijeta da odijevaju svoju djecu na isti način, u prirodnom, suosjećajnom, ekološki prihvatljivom stilu - kazala je Elisa Allen, direktorica PETA-e.