open-navfaktor-logo
search
Porodica zahvalna
Malena Lamija Pehlivanović uspješno operisana u Turskoj
Sedmogodišnja djevojčica se od rođenja hrani preko sonde zbog rascjepa nepca, a taj problem trebao bi biti riješen operacijom
27.12.2019. u 11:38
get url
text

Malena Lamija Pehlivanović iz Zenice, čiji otac je nedavno prodavao bubreg kako bi osigurao novac da spasi djevojčicu, uspješno je operisana u Turskoj. 

Kako je objavljeno na Facebook stranici Pomozimo Maloj Lamiji potrebna operacija, ima sve manje vremena, djevojčica je "prošla mnogo boli i patnje, jer su usta i grlo u pitanju", a na ruke su joj stavljene langete kako se ne bi povrijedila.

- Tačno u 5 sati po srednjoevropskom vremenu moja princeza je otišla u operacionu salu sa Božijom pomoći. - navodi se u jednoj od objava. 

Otac djevojčice ranije je na svom profilu objavio da prodaje bubreg kako bi spasio kćerku i prikupio novac za njenu operaciju u Turskoj. Nedugo nakon toga, brojni ljudi iz BiH, ali i šire, priključili su se akciji prikupljanja pomoći za djevojčicu.

Lamija boluje od srčanog oboljenja AVSD (atrioventrikularni septalni defekt) i mikrocefalije (rijetka anomalija povezana s usporenim rastom fetalne glave).

Sedmogodišnja djevojčica se od rođenja hrani preko sonde zbog rascjepa nepca, a taj problem trebao bi biti riješen operacijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.