Ninoslav Jovanović saslušan je u ponedjeljak u Višem javnom tužilastvu u Nišu povodom sumnji da je oteo i silovao malu Moniku Karimanović (12), nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor, a sud je taj prijedlog usvojio, prenosi Tanjug.

Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Portparol suda Ana Gajić rekla je da je sudija za prethodni postupak usvojio prijedlog tužilaštva i Jovanoviću odredio pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo će istragu protiv okrivljenog sprovoditi u pravcu krivičnih djela otmica i silovanje, za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora, naveo je Radonjić. Jovanović je uhapšen u nedjelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča.

Inače, Jovanović je pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio na pet mjeseci zatvora zbog spolnog uznemiravanja maloljetnice putem društvenih mreža.

Jovanović je nakon izricanja spomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci. Prij toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Monika Karimanović, koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i smještena je u Klinički centar u Nišu radi oporavka.