open-navfaktor-logo
search
Dobra vijest
Mala Asja Sućeska operisana u Njemačkoj
Pokosila nas je vijest da ćemo umjesto četiri operacije morati imati još toliko, znači osam ukupno s ovom koju je imala, piše na Facebook stranici
16.10.2019. u 10:28
get url
text

Asja Sućeska, rođena 25. jula 2018. godine, djevojčica iz Sarajeva sa veoma rijetkom dijagnozom - artrogripoza, u Njemačkoj je podvrgnuta operaciji prvog stopala. Operacija je obavljena u dječijoj klinici za ortopediju u Aschau u Njemačkoj, a drugo stopalo bi trebalo biti operisano 19. novembra.

- Dobra vijest je da je operacija prošla dobro, doktor je zadovoljan, a Asjin oporavak je lakši nego što smo očekivali. Ovo što ona podnosi s lahkoćom, sigurna sam da ne bi uspjeli ni najhrabriji muškarci. Kada pomislim da je znam dovoljno dobro, iznenadi me iznova (u pozitivnom smislu, naravno). Eh, sad ono što smo teže prihvatili... Kada ju je doktor pregledao, rekao je da će morati operirati i oba koljena, kao i nožne prstiće, s tim da bi ta operacija prstića trebala biti za 4-5 godina. Pokosila nas je vijest da ćemo umjesto četiri operacije morati imati još toliko, znači osam ukupno s ovom koju je imala. Ne znam da li smo se još uvijek oporavili od tog saznanja. Trebat će nam još snage i hrabrosti da nađemo način kako da to sve preživimo. Ne možete ni zamisliti kako je teško ostaviti je ispred sale za operaciju, i nakon toga gledati je u tolikom bolu. A zamislite još to izdržati sedam puta. A povrh svega, morat ćemo smisliti način kako iznaći još sredstava, jer više nije 200.000 KM, nego puno više, jer ovdje se naplaćuje i zrak koji dišemo. Da bar samo moramo misliti o operacijama, ortozama i vježbama - stoji na Facebook stranici Koračajmo zajedno sa Asijom.

Roditelje male Asje Zahvalil se svima koji su bili uz njih, i koji su poželjeli Asji brz oporavak.

- Posebna hvala ekipi iz Hrvatske, našim dragim prijateljima Ivani, Tini i njenoj porodici, koji su bili s nama ovdje u bolnici i bili ogromna podrška i s nama preživljavali sve suze i nestrpljenja posljednjih dana. A evo i da vidite našu heroinu nakon operacije s osmijehom na licu, jer kad bih vam postavila sliku njene noge pune žica i s čim se ona bori, mislim da bi vama trebao doktor. Ovaj osmijeh daje snagu za dalje – stoji na Facebook stranici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.