open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Maksimović za Faktor: Tuzla City nije iznenađenje, s Musemićem su dobili ono što im je falilo
Nakon utakmica 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine poznat je i raspored trećeg kruga domaćeg prvenstva koji će biti izuzetno zanimljiv.
16.03.2021. u 19:05
get url
text

Interesantnim su ga učinile slabe partije Sarajeva i Željezničara u proljetnom dijelu sezone, u kojem gradski rivali nisu postigli nijedan pogodak u prvenstvu, dok se Tuzla City s tri vezane pobjede vratio u ozbiljnu igru za pozicije koje vode u Evropu.

Drugi krug PLBiH okončan je utakmicom Borac - Radnik u kojem su Banjalučani rezultatom 2:0 savladali Radnik na domaćem terenu, a 22. rundu domaćeg šampionata obilježila je defintivno pobjeda Olimpika na Grbavici (0:1), kao i trijumf Tuzla Cityja u gostima kod Zrinjskog, kao i prvo slavlje Veleža ikada na gostovanju u Tuzli kod Slobode u PLBiH.

Utakmice 22. kola domaćeg prvenstva za Faktor.ba prokomentarisao je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović.

Borac - Radnik 2:0
Možda djeluje da je naša pobjeda bila rutinska, ali sigurno da nije tako. Dobro smo izgledali protiv Radnika koji je kompaktna i čvrsta ekipa. Možemo biti zadovoljniji s onim što smo napravili. Mislim da prvenstvo odavno nije bilo zanimljivije jer se sedam ekipa ravnopravno bori za Evropu, dok se s druge strane pet timova ravnopravno bori za opstanak u ligi, zbog čega je teško bilo kome unaprijed upisati bodove.

Željezničar - Olimpik 0:1
Mislim da sam negdje pročitao da je ovo prvi put da je Olimpik pobijedio Željezničar. Mi smo igrali s njima u prvom kolu nastavka prvenstvu i Olimpik se tada pokazao u dobrom izdanju, iako smo i mi i oni igrali bez nekoliko igrača. U tom susretu Olimpik je pokazao da će biti težak protivnik svakome. Realno treba reći da je Željezničar promašio mnogo šansi, a na kraju su kažnjeni. U krizi je, ali ja ne sumnjam da će izaći iz krize jer je Željo veliki klub, jednostavno moraju. Znam tačno šta se dešava, ali znam i kakav je Amar (Osim, op. a.) trener...

Široki Brijeg - Sarajevo 1:0
Sarajevo definitivno ima krizu rezultata. Imali su dvije prečke, još dvije dobre situacije preko Handžića i Hebibovića. Sarajevo je imalo prilike, ali je Široki taj koji je dao gol.  Ja i dalje vjerujem da će Sarajevo izaći iz krize i da ima dovoljno bodova (pet, op. a.) u odnosu na prvog pratioca (Široki Brijeg), te koji bod više u odnosu na Velež i nas. Ipak, mislim da će to oni jako kvalitetno odgraditi preostali 11 kola.

Zrinjski - Tuzla City 1:2
Neki su možda iznenađeni i Tuzla City označavaju kao iznenađenje ovog proljeća, ja nisam, vjerujte mi. Nije mi iznenađenje to što je Husref (Musemić, op. a.) napravio sa ekipom iz Tuzle. Bio mi je trener i mogu reći da su s Husrefom dobili ono nešto što nisu imali ranije. Pobijedili su Zrinjski, i to nije lako. Dobili su Želju dvaput kod kuće i ravnopravno će se boriti za pozicije u vrhu, a to sam govorio još prije početka sezone.

Sloboda - Velež 1:2
Gledao sam taj susret, Sloboda je u svojim problemima. Tu je psihološki pritisak. Velež je svoje "praznjenje" imao protiv nas, ali uz dva crvena kartona Slobode na kraju su slavili. Kad se sve pogleda, možda je domaćin mogao izvući nešto više iz ovog duela.

Mladost - Krupa 1:0
Vidio sam da je Mladost apsolutno izdominirala, a Krupa je podbacila. Očekivali su, pa čak i najavljivali, da mogu nešto napraviti, ali nisu. Ipak, i dalje sve ostaje otvoreno. Mladost je zasluženo pobijedila.  Mladost, koja je naš naredni protivnik, svake godine odbacuju, a oni sebi svake godine namjeste situaciju u kojoj opstaju. Imaju mladu ekipu, dobro vođenu. Imaju Hiroša, Hadžića, došao im je Šabanović iz Sarajeva. Nezgodna je to ekipa koja ima svoje ambicije. Mi smo u dobrom momentu sada,  želimo da se oporavimo i nadam se da ćemo na pauzu otići uz povoljan rezultat iz duela protiv Mladosti.

Maksimović je priznao da njemu i njegovim izabranicim jako nedostaje publika.

- Mnogo nam fali publika. Apsolutno nam fali to na psihološkom planu, klubovima s tradicijom mnogo znači podrška navijača. Nadam se da će ovo stati - poručio je Maksimović na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.