open-navfaktor-logo
search
Žele izvući maksimum
Maksimović: U ovom dijelu sezone cilj je Evropa, u prvenstvu nećemo odgađati utakmice
Fudbaleri Borca sutra protiv Linfielda u Sjevernoj Irskoj debituju u Ligi konferencija, u drugom kola kvalifikacija za novo UEFA takmičenje. 
21.07.2021. u 15:10
get url
text

- Sigurno da imamo dugo i teško putovanje do Sjeverne Irske i igramo protiv protivnika koji konstantno igra kvalifikacije za Ligu prvaka. Dominantan je u svom prvenstvu, imaju dobre uvjete i igraju na nacionalnom vrhunskom stadionu. Tipična su otočka ekipa koja dobro igra u tranziciji, fizički su mnogo jaki, ali mislim da se u ovom dvomeču imamo čemu nadati. Naravno, uz pristup kakav smo pokazali protiv Cluja u tri poluvremena – da izbacimo prvo u Rumuniji, koje apsolutno nije bilo dobro - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

- Mislim da smo individualno kvalitetnija ekipa, ali ako budemo ispod našeg nivoa zalaganja i borbenosti, bit će nam mnogo teško. Svi igrači koji su sada u Borcu moraju da znaju kada imaju pristup kakav mogu da imaju, oni su šampionska ekipa. Ali kada ponovimo loš pristup, i Prva liga RS-a je problem. Uvijek u njima želim da budim ono najbolje. Motiv je taj koji nas pokreće od jutra, kada se probudimo, a pogotovo na utakmici. Zato mi je mnogo bitno da idemo u dobrom ambijentu. Rekao sam igračima da nam je u ovom dijelu sezone cilj Evropa. Imamo mi i prvenstvo, nismo odgađali utakmice, niti ćemo. Igrat ćemo sa Leotarom, ima nas dovoljno. Moramo izvući maksimum iz Evrope i nadam se da se nećemo zaustaviti na ove četiri utakmice, nego da će ih biti mnogo više. Ovo je grupa koja piše historiju Borca. Ona je nju već ispisala titulom, pa pobjedom protiv Cluja i stalno im ponavljam da imaju šansu da je još ispisuju koliko hoće. I to niko neće moći da im oduzme -  poručio je trener Borca.

Što se kadrovske situacije tiče, na gol se vraća Bojan Pavlović, a za sutrašnji okršaj bićt e spremni i kapiten Stojan Vranješ, ali i stub odbrane Marko Jovanović.

-Svi moramo biti ponosni na utakmicu protiv Cluža, kako igrači, tako i svi ljudi u klubu, treneri, navijači, cijeli grad. Mislim da smo javnosti u odličnom ambijentu predstavili Banju Luku i fudbal BiH. Ali to je sport, dešava se. Mogao je rezultat biti i drugačiji, a naravno da ostaje žal što smo primili taj gol u 118. minutu. Da smo možda došli do penala, možda bismo prošli dalje. Ali to moramo ostaviti iza sebe i biti ponosni na ono što smo pokazali - istakao je prvotimac Goran Zakarić.

Utakmica Linfield – Borac igra se sutra u Belfastu od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.