open-navfaktor-logo
search
Novi detalji
"Maksimirski Dybala": Otac talentovanog bh. fudbalera prevario Dinamo?
U posljednje vrijeme nastupao je za Dinamo 2 u drugoj ligi HNL-a, a predložen mu je novi, poboljšani ugovor, što je Hasić i prihvatio
24.10.2018. u 17:15
get url
text

Talentovani Ajdin Hasić više nije fudbaler Dinama, što je vijest koja je u utorak iznenadila hrvatsku, ali i bh. sportsku javnost.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u Zagrebu je imao nadimak "maksimirski Dybala". Igrama u Dinamu privukao je pažnju brojnih evropskih klubova, pa su "Modri" odlučili da mu "podebljaju" ugovor.

Ugovor za Dinamo vezao ga je do 2021. godine, U posljednje vrijeme nastupao je za Dinamo 2 u drugoj ligi HNL-a, a predložen mu je novi, poboljšani ugovor, što je Hasić i prihvatio. Da bi bio potpisan novi ugovor, potrebno je bilo raskinuti stari. Ajdin je maloljetnik i ugovor je morao potpisati njegov otac.

S obzirom na to da Hasićev otac živi u BiH, tačnije u Banovićima i da zbog jednog potpisa ne bi putovao u Zagreb, iz Dinama su odlučili poslati dva potpisana ugovora. Onaj o raskidu i i onaj novi, pišu Sportske novosti. I tada je nastao problem. Hasićeva strana potpisala je samo raskid saradnje.

Tako je Hasić sada slobodan igrač, a prilikom potpisa za novi klub imat će priliku doći do boljih uvjeta i veće plaće.

Priča oko Ajdina Hasića izuzetno je zanimljiva. S 12 i po godina je odlučio sam doći na probu u Dinamo. Nisu ga vidjeli nikakvi skauti. Otac je ostao raditi u rudniku, a Ajdin se s majkom uputio u Zagrebm Stigao je u Dinamo na probu i ostao. Živio je s majkom u Zagrebu, a stan im je plaćao hrvatski klub.

Hasić je nastupao za U-17, U-18 i U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.