open-navfaktor-logo
search
Od sada samostalno
Majstorović: Tačno je, istupio sam iz Platforme za progres, a o razlozima ću...
Željko Majstorović istupio je iz Platforme za progres i djelovat će kao samostalni vijećnik u Općinskom vijeću Centar i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, obavijestila je Platforma za progres na svom Facebook profilu.
02.04.2021. u 10:28
get url
text
Željko Majstorović

Podsjetimo, ranije su saopćili da su pokrenuli disciplinski postupak protiv Majstorovića zbog nepoštivanja potpisanog obećanja da će glasati za kandidata "Četvorke" za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

- Imajući u vidu da je odstupio od dogovora, da nas prethodno nije upoznao sa vlastitim mišljenjem, dilemama i načinom na koji je glasao, te da je svojim nastupima nanio evidentnu štetu Platformi za progres i našoj općinskoj organizaciji (čime je povrijedio Statut i druge interne akte Platforme za progres), a da nije iskazao razumijevanje i spremnost da preuzme odgovornost sa svoje postupanje, nismo imali drugog izbora nego ga pozvati da mandat preda Platformi za progres, što on nije uradio. Iskreno se nadamo da će gospodin Majstorović kao općinski i gradski vijećnik raditi u korist svih naših građana - naveli su iz Općinskog odbora Centar Platforme za progres (PzP) na svom Facebook profilu.

Majstorović je za Faktor kazao da je tačno da je istupio iz ove stranke.

- O razlozima ćemo kasnije - kratko je poručio Majstorović, koji je rekao da je uzeo nekoliko dana odmora.

VEZANI TEKST - Platforma za progres: U subotu stali iza Majstorovića, danas ga disciplinuju

Iz PzP su nadalje istakli da je ovo još jedan u nizu udaraca koji je pretrpjela njihova općinska organizacija, ali su "odlučni učiti iz grešaka, odlučni da zbijemo redove i izgradimo jaku i stabilnu organizaciju".

- Iako se nismo ranije izjašnjavali po pitanju djelovanja gospodina Majstorovića želimo Vas obavijestiti da naša organizacija nije bila upoznata sa planiranim medijskim nastupima na N1, Oslobođenju i FACE TV, te da su izneseni lični stavovi gospodina Majstorovića, a ne stavovi naše organizacije. Nažalost, gospodin Majstorović nas sa svojim razmišljanjima o izbornom procesu i vanjskim pritiscima koje je imao nije obavijestio, te smo kao i ostatak građana to saznali iz medija. Općinski odbor je od početka mandata u Općinskom vijeću Centar gospodina Majstorovića u potunosti podržavao. Imali smo otvorenu i konstruktivnu komunikaciju i ustinu nas je iznenadilo njegovo postupanje. Ističemo da nam je, kao i velikom broju naših sugrađana, velika želja bila da za gradonačelnika bude izabran gospodin Bogićević i izražavamo veliko žaljenje što do toga nije došlo - saopćili su iz PzP.

Na kraju su zamolili javnost da se ipak suzdrži od ružnih riječi prema ličnosti Majstorovića, te da je u Općinsko vijeće je izabran voljom građana "što je neupitno i što se treba poštovati".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.