open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor
Majstor za transfer-politiku: Ne respektuju Salihamidžića u Bayernu bez razloga
Još od kraja prošle godine traju medijske spekulacije i priče oko transfera Leroya Sanea iz Manchester Cityja u Bayern.
22.06.2020. u 10:08
get url
text

Izvjesno je da će kompletan posao svoje epilog dobiti ovoga ljeta, a očito je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i aktuelni sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić obavio odličnu pripremu.

Iako je njemačkom reprezentativcu ostala još godina ugovora s Građanima, on je odbio potpisati produženje, a prije nekoliko dana menadžer Cityja Pep Guardiola potvrdio je da će Nijemac napustiti Etihad. Ipak, španski stručnjak nije precizirao da li će Sane otići ovog ili narednog ljeta.

U Manchester Cityju su mislili kako će od prodaje Sanea zaraditi 80 miliona eura, no jedini je Bayern pokazao veliki interes.

Hasan Salihamidžić, koji je u proteklom periodu realizovao nekoliko itekako ozbiljnih poslova za njemačkog velikana, svjestan je dobre pregovaračke pozicije. Preciznije rečeno, Bayern će za Sanea gotovo sigurno platiti mnogo manje nego li su to u Cityju očekivali, a Bild piše da su Bavarci ponudili duplo manje.

U slučaju da ne pristanu na ovaj iznos, Građani rizikuju da sljedećeg ljeta ne zarade ni euro.

Jasno je da ih je Salihamidžić doveo u tešku poziciju, iz koje će Bayern, skoro pa izvjesno, izaći kao pobjednik. Zbog svega ne treba čuditi što Braco među "šefovima", bivšim i sadašnjim, uživa veliki respekt.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.