open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Majkić predložila, SNSD i HDZ prihvatili: Dom naroda raspravlja o radu ministrice Turković
Delegatkinja SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dušanka Majkić predložila je da se dnevni red današnje sjednice dopuni sa tačkom koja se odnosi na, kako je kazala, nezakonito i neprofesionalno ponašanje ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković.
08.10.2020. u 12:05
get url
text

Majkić je u obrazloženju svoje inicijative kazala da izjave ministrice Turković izlazi van okvira Ustava i zakona, te da ne poštuje odluke Predsjedništva BiH.

- Ovaj dom ima obavezu da o tome raspravlja. Ja signaliziram oblasti gdje se ona izjašnjavala, a očekujem da u skladu sa obavezama koje Vijeće ministara ima prema Parlamentu da pripremi odgovarajući materijal – izjavio je Majkić.

Njen prijedlog o uvrštavanju ove tačke na dnevni red je prihvaćen, a protiv njenog prijedloga su bila četiri delegata iz Kluba bošnjačkog naroda. Za prihvatanje ove tačke su bili delegati iz reda srpskog i hrvatskog naroda, te je ona uvrštena kao 13. tačka dnevnog reda današnje sjednice.

Dom naroda je odbio i prijedlog delegata Denisa Bećirovića da se raspravlja o specijalnim vezama između Srbije i entiteta RS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.