Ocijenila je Majkić da niko, pa ni lideri političkih stranaka ne mogu donositi nezakonite odluke, te je dodala da se Budžet trebao usvojiti u formi u kojoj je iz Vijeća ministara BiH dostavljen Predsjedništvu BiH.

- Ne može ni Predsjedništvo, ni Vijeće ministara, ni Ministarstvo finansija da umanjuje budžetska sredstva Parlamentarnoj skupštini. Pa kako to niko drugi nije zaslužio nego samo Parlamentarna skupština? Ne može, to nije stvar na koju može utjecati Predsjedništvo. To je nedostatak poštovanja prema Parlamentarnoj skupštini BiH. Niko nikog ne poštuje u ovoj zemlji. Da smo prihvatili da se to izbaci, svaki put bi bila najezda na Parlamentarnu skupštinu BiH – konstatirala je Majkić.

Majkić smatra da Predsjedništvo BiH nije imalo zakonski osnov da umanji sredstva namijenjena Parlamentarnoj skupštini BiH u iznosu od 754.000 KM, te da je to "pitanje principa". U "čuvanju principa" je nije omela ni činjenica da je za reduciranje sredstava Parlamentarnoj skupštini BiH u Predsjedništvu BiH glasao i njen stranački šef Milorad Dodik.

- Pa neka je. Hoćemo li mi konačno gledati šta kaže zakon ili šta kažu stranački lideri? Možemo li jednom ispoštovati da ono što kažu zakoni, da je to osnovno? Pa zar to nije principijelan stav – pitala se Majkić.

Kazala je da će se Milorad Dodik "možda ljutiti na nju", te je ocijenila da je on "autoritet i kada griješi", ali da ne može nikoga natjerati da radi mimo zakona.