open-navfaktor-logo
search
Obilježena 13. godišnjica
Majka ubijenog Denisa Mrnjavca: Svakim danom i svakim trenutkom sve je bolnije
Polaganjem cvijeća kod tramvajskog stajališta "Tehnička škola", u Sarajevu je danas obilježena 13. godišnjica od ubistva srednjoškolca Denisa Mrnjavca. Bio je učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu. 
06.02.2021. u 12:15
get url
text

Denisa, koji je postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja, na putu od škole do kuće, na brutalan način u tramvaju su 5. februara 2008. godine kod Tehničke škole napali Nermin Sikirica, Ademir Lelović i Berin Talić, jer im je zasmetao samo jedan pogled ovog dječaka.

Tom prilikom Denisu su nanesene teške tjelesne povrede od kojih je dan kasnije i preminuo, 6. februara.

{$galerijaFotografija}

- Prošlo je 13 godina, opet smo ovdje na istom mjestu. Opet jednako tužno i bolno. Bolnije svakim danom i svakim trenutkom. Svjesni smo da se ništa bitno ne mjenja. Svih ovih 13 godina tragedija moga sina nije dala nikakav rezultat i nije nikakva opomena, jer iza Denisa još uvijek nedužna djeca stradaju, a mislila sam kada se već taj strašni čin dogodio da je Denis žrtva za svu nedužnu djecu i da će to biti opomena za sva vremena i ovom gradu i društvu i našoj državi. Međutim, ništa se ne mjenja - kazala je Denisova majka Ana Mrnjavac.

Berin Talić je osuđen 2010. godine na 10 godina zatvora, a Ademir Lelović na 15 godina, jer su pomagali maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubistvu Denisa Mrnjavca. Sikirić je također osuđen na 15 godina zatvora.

U poslijepodnevnim satima planiran je obilazak vječnog počivališta Denisa Mrnjavca u Lepenici, na groblju Boljkovići, te sveta misa.

Obilježavanje godišnjice stradanja Denisa Mrnjavaca, 06.02.2021.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.