Četvrtak, 13.05.2021.
Denis je postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja
FOTO: INES LUČIĆ

Majka ubijenog Denisa Mrnjavca: Svakim danom i svakim trenutkom sve je bolnije

Polaganjem cvijeća kod tramvajskog stajališta "Tehnička škola", u Sarajevu je danas obilježena 13. godišnjica od ubistva srednjoškolca Denisa Mrnjavca. Bio je učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu. 

Denisa, koji je postao simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja, na putu od škole do kuće, na brutalan način u tramvaju su 5. februara 2008. godine kod Tehničke škole napali Nermin Sikirica, Ademir Lelović i Berin Talić, jer im je zasmetao samo jedan pogled ovog dječaka.

Tom prilikom Denisu su nanesene teške tjelesne povrede od kojih je dan kasnije i preminuo, 6. februara.

- Prošlo je 13 godina, opet smo ovdje na istom mjestu. Opet jednako tužno i bolno. Bolnije svakim danom i svakim trenutkom. Svjesni smo da se ništa bitno ne mjenja. Svih ovih 13 godina tragedija moga sina nije dala nikakav rezultat i nije nikakva opomena, jer iza Denisa još uvijek nedužna djeca stradaju, a mislila sam kada se već taj strašni čin dogodio da je Denis žrtva za svu nedužnu djecu i da će to biti opomena za sva vremena i ovom gradu i društvu i našoj državi. Međutim, ništa se ne mjenja - kazala je Denisova majka Ana Mrnjavac.

Berin Talić je osuđen 2010. godine na 10 godina zatvora, a Ademir Lelović na 15 godina, jer su pomagali maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubistvu Denisa Mrnjavca. Sikirić je također osuđen na 15 godina zatvora.

U poslijepodnevnim satima planiran je obilazak vječnog počivališta Denisa Mrnjavca u Lepenici, na groblju Boljkovići, te sveta misa.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh