open-navfaktor-logo
search
SP u sjedećoj odbojci
Mahmutović: Rezultati nam ne dozvoljavaju da kažemo "važno je učestvovati"
Glavni grad Bosne i Hercegovine je od četvrtog do 11. novembra ove godine domaćin Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za seniore i seniorke.
04.11.2022. u 11:24
get url
text

- Jedna od najboljih organizacija ikada u ovom sportu - rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Svjetske federacije sjedeće odbojke Barry Couzner, uz opasku da nigdje nije naišao na ovakve uvjete.

Muška reprezentacija BiH, koja je do sada osvojila tri naslova svjetskih prvaka, za novi trofej prvi put će se boriti pred domaćom publikom.

- BiH poslije Olimpijade 1984. nije imala ovakvav nivo seniorskog takmičenja. Kao domaćini smo uradili maksimum, vidjeli ste da je predsjednik iskazao veliko zadovoljstvo - kazao je selektor odbojkaša BiH Ifet Mahmutović.

- Možemo reći da je 29 najboljih ekipa muških i ženskih prisutno Dat ćemo maksimum da nastavimo ovakvim tempom - dodao je on.

Kada je u pitanju nacionalni tim BiH, selektor nema dilemu. Borba za zlatno odličje je prioritet.

- Drugi i treći kažu važno je učestovati, prvi nikada ne kaže. Rezultati nam ne dozvoljavaju da kažemo važno je učestvovati - smatra Mahmutović.

{$galerijaFotografija}

BiH će prvenstvo otvoriti utakmicom sa Srbijom, a zajedno u grupi za Zlatnim ljiljanima su još SAD i Japan. U bh. timu smatraju kako u grupnoj fazi ne bi smjelo biti problema niti iznenađenja, a da nešto teže utakmice slijede od nokaut faze.

Mirzet Duran, reprezentativac BiH, osvrnuo se na pripremni period i očekivanja od SP-a nakon evropskog zlata.

- Intenzivno radimo za Svjetsko prvenstvo zadnjih godinu, a pogotovo četiri-pet mjeseci. Mislim da smo ispunili selektorova očekivanja. Radili smo intenzivno, trudili se maksimalno. Srbija, SAD, Japan, grupa nam dozvoljava da pokušamo primijeniti što smo radili. Od osmine finala nas čekaju teže utakmice

Bit će teško ove godine, mogu obećati da ćemo dati sve od sebe, boriti se do zadnjeg poena i mislim da rezultat neće izostati - poručio je Duran.

Uvodni susret selekcija BiH igra danas sa Srbijom od 15.30 sati. Ceremonija svečanog otvaranja SP-a održana je sinoć na Ilidži.

Press, sjedeća odbojka, 04 11.2022
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.