open-navfaktor-logo
search
Reakcija selektora
Mahmutović nakon poraza: Da smo dobili prvi set bilo bi 3:0 za nas
Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Sjeverne Makedonije s 3:1 u prvom susretu kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo.
11.01.2021. u 20:51
get url
text

U utakmici u kojoj su dobro parirali protivniku na kraju nisu uspjeli izvući ni bod.

- Prije početka utakmice sam razgovarao s Makedoncima, rekao sam im da će biti 3:1 za njih ili 3:0 za nas. Nažalost oni su slavili, ali vjerujte mi da smo dobili prvi set da bi slavili maksimalnu pobjedu - kazao je selektor Ifet Mahmutović za Faktor nakon utakmice u Skoplju.

Na time-out moglo se čuti da bh. selektor traži igru kroz sredinu.

- To je trebala biti naša igra, oni su nas dobili na iskustvo, rolanjem i kuhanim loptama - naglašava selektor bh. odbojkaša, te dodaje:

- Prijem servisa je bio dobar, koliko-toliko, ali smo imali problem realizacije. Možda se sada najbolje primijeti da nam je falilo pripremnih utakmica. U svakom segmentu imamo kvalitet. Možda nam danas korektor (Adi Osmanović op.a) nije proradio u ključnim trenucima, a nedostajao nam je i bolji učinak Emira Makaša da na tom polukorektivnom mjestu riješi par lopti.

Mahmutović kaže da je možda njegove izabranike u jednom dijelu utakmice ponijela euforija, pa se igralo nešto što nije ranije bilo dogovoreno.

- Ponijela nas je euforija. Igrali smo da nekad što nismo dogovorili, ali nisam nezadovoljan. Nedostajalo nam je iskustva, no mi ćemo u četvrtak napasti pobjedu od 3:0 protiv Makedonaca, pogotovo što ćemo biti odmorniji jer on dan prije igraju s Turskom - poručio je Mahmutović na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.