open-navfaktor-logo
search
Nastavak optužbi
Mahmutćehajić: Dragi SDP, nama u Stocu niste dali ni marke za kampanju
Nakon SDP-ove reakcije međusobne optužbe su nastavljene, pa se Mahmutćehajić ponovo oglasio
13.10.2018. u 10:54
get url
text

Demir Mahmutćehajić, predsjednik SDP-a Stolac, prije tri dana na svom Facebook profilu napisao je da "prati zadnja dva dana kako gubitnici izbora sada dižu frku oko izbornih krađa te da misli i na sami vrh svoje partije, jer ništa nisu na vrijeme uradili da spriječe izborne krađe". On je optužio i vrh svoje stranke za izborne malverzacije, a potom se u raspravu uključio i Zoran Mikulić, predsjednik SDP-a HNK.

Reagirao je jučer i SDP BiH, koji poziva istražne organe da što prije reaguju i provjere sve navode Demira Mahmutćehajića o izbornoj krađi.

Nakon SDP-ove reakcije međusobne optužbe su nastavljene, pa se Mahmutćehajić ponovo oglasio:

-SDP BiH, hvala Ti što si uputio poziv istražnim organima da što prije reaguju i provjere sve navode Demira Mahmutćehajića o izbornoj krađi. Fino je to od tebe.

Neka si se sjetio i mene. Samo, dragi moj SDP BiH, očigledno da Ti kadrovsko pojačanje iz Stoca nije mnogo pomoglo, vjerovatno zato što ne čitaš ispravno, i ne uspijevaš sagledati (ili pročitati) ispravno činjenice (ili ono što sam napisao). Dragi moj SDP BiH, ne tvrdim ja ništa! Sve tvrdi Zoran Mikulić! I ja cijelo vrijeme samo njemu postavljam pitanja (kao svome prvom nadređenom). Zato, dragi moj SDP BiH, okupi svoje pravnike, lingviste, komunikologe, svu elitu i kremu koju imaš pa ponovo, u miru i uz kafu, sve pročitaj šta sam napisao. Znam da nije jednostavno. Ipak pišem običnim narodnim jezikom, jer sam ipak samo poljoprivrednik.

Da bih Ti pomogao, dragi moj SDP, postavljam samo dvije fotografije razmjene poruka sa Zoranom Mikulićem. Pošto mi on ne odgovara možda ti znaš odgovor. Kao i uvijek moja prosta poljoprivredna malenkost Ti je na raspolaganju, ali ne traži od mene da žurim, jer u žurbi su kratke noge (ili tako nekako). Skupljam materijala za SIPA-u, ali će to malo potrajati, jer iz iskustva znam da je SIPA vrlo temeljita i traže tri dlake u jajetu. Možda Ti, dragi SDP BiH, stvarno ne znaš da je SIPA obustavila istragu protiv Renate Stanković (koja je snimljena kako glasa na mjestu na kojem nije prijavljena) 2016. godine. Moguće je da Ti ne znaš još mnogo toga, ali mi u Stocu imamo sve fino na papiru. Recimo, možda Ti ne znaš da mi u Stocu (SDP BiH Stolac Stolac) za ovu kampanju od Tebe nismo dobili nijednu marku! Isto tako, dragi SDP BiH, moram Ti reći da mi ne prijetiš! Ja tebe volim. I nikad te neću ostaviti, ali ne volim da mi se prijeti, jer ja sam iz Stoca, možda pokorenog grada, ali nepokorenih građana. Sa nama možeš svakako, ali nas više nije strah... ničega i nikoga. Nas, koji živimo ovdje u blagostanju, ravnopravnosti i slobodi. Dobro sada, za danas je dosta. Sutra ću nastaviti. Sad ti postavljam ove dvije fotke, a ostale slijede. Znači, jedan lični status za laku noć i jedan politički ujutro za dobar dan - napisao je Mahmutćehajić jutros na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.