open-navfaktor-logo
search
Kritike rukovodstvu
Mahmutćehajić: Članovi imaju pravo pozivati na ostavku Nikšića, SDP svakako više nije politički relevantan
Bivši istaknuti član Socijaldemokratske partije (SDP) Demir Mahmutćehajić ponovo je reagirao na posljednja dešavanja u toj stranci, odnosno na ulogu članove te stranke u izbornim prevarama u Srebrenici, a u korist aktuelnog načelnika Mladena Grujičića.
02.12.2020. u 12:03
get url
text
Demir Mahmutćehajić

Mahmutćehajić je poručio da njemu ne treba nikakvo hapšenje, puštanje, dokazi i potvrde jer već poznaje stanje na terenu na osnovu informacija od ljudi koji su, kako je kazao, iskreni, čestiti i već dugo u borbi.

- Za one nekratkog pamćenja, dovoljno bi bilo analizirati Nikšićev obračun sa rahmetli Hakijom Meholjićem. Sve bi mu se samo kazalo – napisao je Mahmutćehajić.

Ocijenio je da je pretvaranje unutarnjih problema u SDP-u u napore od SDA "toliko licemjerno da je jednostavno neobjašnjivo".

- To je skoro kao da gori tvoja kuća, pa umjesto da gasiš vatru, izađeš na ulicu i govoriš kako gori i komšijina – dodao je Mahmutćehajić.

Također je ocijenio da SDA-ovci nemaju nikakvo moralno pravo da SDP-u prigovaraju, savjetuju, prozivaju jer je rukovodstvo SDA, smatra on, gore od rukovodstva SDP-a.

- Članovi SDP-a, bivši i sadašnji, imaju svako pravo, i trebaju, pozivati na ostavku Nikšića, cijelog Predsjedništva, svih članova Glavnog odbora. SDP svakako nije više politički relevantan, pa neće biti nikakve štete da, jedno vrijeme, naše društvo bude bez ovakvog SDP-a – zaključio je Mahmutćehajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.