open-navfaktor-logo
search
Podrška
Mahmutbegović i Ajnadžić u posjeti Foči, Ustikolini i Goraždu
Na inicijativu potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, sarajevska opština Centar izdvojila je 15.000 maraka kao pomoć u sufinansiranju nabavke terenskog vozila za potrebe Doma zdravlja u Foči
22.10.2019. u 13:54
get url
text

Na inicijativu potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, sarajevska Općina Centar izdvojila je 15.000 maraka kao pomoć u sufinansiranju nabavke terenskog vozila za potrebe Doma zdravlja u Foči. Radi se o izuzetno značajnoj donaciji, koja će olakšati pružanje usluga zdravstvene zaštite u jednoj od najvećih opština u BiH. Tim povodom, Foču su danas posjetili potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović i načelnik Opštine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, javlja Anadolu Agency.

-Ovo je prilika da, ne samo pozdravim sve građane općine Foča već i da zahvalim i načelniku općine Centar koji pravi konekciju sa svima onima kojima je potrebna pomoć. Ovo je saradnja koja treba da se nastavi i ovaj sastanak nije se završio samo donacijom u sanitetskom vozilu već je dogovorena i pomoć vatrogasnoj službi, za opremanje jednog vatrogasnog vozila tako da smo danas uradili dvije dobre stvari -  naglasila je Mahmutbegović.

-Znate da je općina Foča jedna od najvećih po površini i, u svakom slučaju, ovo terensko vozilo će dobro doći kako bi naši stanovnici na što lakši i brži način dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu - rekao je zamjenik načelnika Foče Zoran Elez.

U razgovoru sa predsjednikom Skupštine Općine Foča Izetom Spahićem delegacija je upoznata i sa uslovima u kojima žive povratnici u ovoj lokalnoj zajednici, a potom je posjetila Aladža džamiju, Dom zdravlja, te dvije povratničke porodice. U popodnevnim satima Mahmutebegović i Ajnadžić posjetiće i Goražde gdje će biti potpisani ugovori o finansiranju rekonstrukcije Ulice Zaima Imamovića i donaciji Domu za stara i iznemogla lica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.