- Funkcionalnost države i suživot u Bosni i Hercegovini ne mogu biti ugroženi zbog nepostojećih izjava, koje Cvijanović i njene stranačke kolege pokušavaju fakturisati Izetbegoviću, već isključivo zbog opstrukcija SNSD-a, te jezika mržnje kojeg koriste zvaničnici te stranke, negiranja genocida i slavljenja osuđenih ratnih zločinaca - naglasila je.

Ukoliko Cvijanović ima potrebu u jednoj osobi pronaći krivca za postojeću krizu, navela je, ne mora tražiti dalje od svog stranačkog šefa Milorada Dodika.

- Zanimljivo je da predsjednica entiteta RS-a optužuje "političko Sarajevo" za "svrstavanje na neku stranu kada je riječ o drugim državama" u okolnostima kada najagresivniju retoriku o dešavanjima u Crnoj Gori zastupaju upravo kadrovi SNSD-a - kaže Mahmutbegović.

Umjesto komentarisanja nepostojećih izjava Bakira Izetbegovića, iznošenja neutemeljenih optužbi na račun Bošnjaka i tumačenja regionalnih tema, Cvijanović bi se trebala pozabaviti onim čime jeste nadležna, a to je prije svega uklanjanje sistemske diskriminacije kojoj su izloženi nesrbi u entitetu RS, ali i saniranje katastrofalne ekonomske situacije u kojoj se nalazi taj bosanskohercegovački entitet, zaključila je.