open-navfaktor-logo
search
Destruktivna politika
Mahmutbegović: Ako Cvijanović traži krivca za krizu, ne mora ići dalje od svog šefa Dodika
Činjenica da predsjednica entiteta RS-a Željka Cvijanović citira nepostojeće izjave Bakira Izetbegovića i iznosi optužbe na temelju takvih izmišljenih izjava samo pokazuje izostanak bilo kakve argumentacije koja bi išla u prilog opravdanosti destruktivne politike koju vodi njena stranka, ocijenila je potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.
06.09.2021. u 14:45
get url
text

- Funkcionalnost države i suživot u Bosni i Hercegovini ne mogu biti ugroženi zbog nepostojećih izjava, koje Cvijanović i njene stranačke kolege pokušavaju fakturisati Izetbegoviću, već isključivo zbog opstrukcija SNSD-a, te jezika mržnje kojeg koriste zvaničnici te stranke, negiranja genocida i slavljenja osuđenih ratnih zločinaca - naglasila je.

Ukoliko Cvijanović ima potrebu u jednoj osobi pronaći krivca za postojeću krizu, navela je, ne mora tražiti dalje od svog stranačkog šefa Milorada Dodika.

- Zanimljivo je da predsjednica entiteta RS-a optužuje "političko Sarajevo" za "svrstavanje na neku stranu kada je riječ o drugim državama" u okolnostima kada najagresivniju retoriku o dešavanjima u Crnoj Gori zastupaju upravo kadrovi SNSD-a - kaže Mahmutbegović.

Umjesto komentarisanja nepostojećih izjava Bakira Izetbegovića, iznošenja neutemeljenih optužbi na račun Bošnjaka i tumačenja regionalnih tema, Cvijanović bi se trebala pozabaviti onim čime jeste nadležna, a to je prije svega uklanjanje sistemske diskriminacije kojoj su izloženi nesrbi u entitetu RS, ali i saniranje katastrofalne ekonomske situacije u kojoj se nalazi taj bosanskohercegovački entitet, zaključila je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.