open-navfaktor-logo
search
Pojačanje Olimpika
Mahir Karić upozorava na kvalitet Širokog Brijega pred gostovanje na Pecari
Fudbaleri Olimpika u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju u Širokom Brijegu.
30.10.2020. u 12:04
get url
text

Nakon što su u prethodnom kolu savladali ekipu Zrinjskog rezultatom 3:0, Vukovi su ove sedmice imali dovoljno vremena da se u miru pripreme za narednog protivnika.

Mahir Karić je pružio odličnu partiju u srazu sa timom iz Mostara i pokazao da će biti pojačanje za tim sa Otoke. Kako sam kaže, u duelu sa Zrinjskim, cijeli tim je bio kompaktan, koncentrisan i kao nagrada je stigla pobjeda.

- Odigrali smo kao tim dobro i dokazali da možemo da se nosimo sa svima i pobijedimo svaku ekipu. Duel sa Zrinjskim je pokazao da kada smo koncentrisani, strpljivi i kada se čvrsto postavimo na terenu možemo doći do cilja. Tri osvojena boda protiv Mostaraca nam puno znače. Sada su pred nama dueli u kojim moramo ponoviti pristup i igru kao u ovom susretu, i siguran sam da rezultat neće izostati - kaže Karić.

Naredni duel Olimpik igra na Pecari.

- Široki Brijeg je imao dosta problema sa koronavirusom u prethodnim sedmicama. I pored svega toga, pokazali su da imaju dobar tim, osvojivši bod na gostovanju u Tuzli, kada su bili bez više od pola tima. Na nama je da se potrudimo da budemo na nivou i da pokušamo da dođemo do bod(ov)a u ovom duelu. Atmosfera je odlična, dobro smo se spremili, analizirali protivnika i mislim da smo u stanju da ostvarimo svoj cilj - rekao je Karić u najavi duela na Pecari.

Ekipa Olimpika će danas na put u Hercegovinu, gdje će dočekati sutrašnji duel na Pecari, koji se igra od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.