open-navfaktor-logo
search
Iskusni fudbaler
Mahir Karić novi igrač zeničkog Čelika
Mahir Karić, nekadašnji igrač mnogobrojnih premijerligaških klubova, novi je fudbaler Čelika.
24.08.2022. u 12:41
get url
text

- Izdanak Čelikove omladinske škole potpisao je ugovor s našim klubom, te će se staviti na raspolaganje šefu stručnog štaba za ostvarenje zacrtanog cilja - saopćili su iz Čelika.

Mahir Karić je rođen 14. decembra 1986. godine u Zenici. Prošao je omladinske kategorije Čelika, a u seniorskom fudbalu branio je boje više klubova, od kojih je Mladost iz Doboj-Kaknja u prethodnoj sezoni. Danas se priključio treninzima prvog tima gdje su mu saigarči pružili dobrodošlicu.

Povratnik Karić će nastojati svoje iskustvo prenijeti na mlađe igrače i unijeti dodatni profesionalizam unutar ekipe. Ovaj tridesetpetogodišnjak će sigurno dodatno učvrstiti igru Čelika u ostvarivanju konačnog cilja, plasmana u viši rang, kako na treningu, tako i na utakmicama našeg tima. Mahir Karić izabran je 2016-te godine za najboljeg igrača sezone u izboru Robijaša, odnosno dobio je titulu "Ponos Robijaša".

- Čelik je klub uz koji sam odrastao, stasao u kvalitetnog igrača i klub koji volim svim svojim srcem. Drago mi je što mi se ponovo ukazala prilika da zaigram u crno-crvenom dresu i pomognem ovim mlađim, ali već dobro talentovanim i kvalitetnim, igračima u ostvarivanju cilja rukovodstva, menadžmenta i stručnog štaba ovog kluba, to jest, ulaska u veći rang.

Uvijek je čast biti dio ovog kluba i prateći cjelokupan rad Čelika sa sigurnošću mogu reći da će ovaj klub uskoro ugledati pravu svjetlost, onu koju naš Čelik zaslužuje. Navijači i stručni štab, koje vrlo dobro poznajem, od mene mogu očekivati da ću uvijek davati maksimum na svakom treningu, da ću pomagati svojim mlađim saigračima sa svojim kompetencijama i iskustvom igranja fudbala, te da ću biti primjer i dostojanstveno predstavljati Čelik, onako kako sam uvijek nastojao da radim.

Također, ovim putem bih pozvao sve naše navijače i simpatizere da naredne sedmice, u srijedu, dođu na Bilino polje, te da svi zajedno, igrači na terenu i navijači s tribina, pokažemo da živimo za ovaj klub. Siguran sam da u srcima mnogih navijača, koji nisu u prethodne dvije godine pratili Čelik, srce kuca samo za jedan klub, te ih pozivam ovim putem da se vrate u naš dom, dom NK Čelik, i da zajedno pišemo historiju koja je već od svih Čelikovih titula kroz cijelu historiju - kazao je Karić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.