open-navfaktor-logo
search
Prezentacija projekta
Magoda iskazao spremnost za podršku Kantona Sarajevo u izgradnji južne tribine stadiona Grbavica
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda prisustvovao je jučer prezentaciji projekta južne tribine stadiona Grbavica, koju su pripremili predstavnici Uprave FK Željezničar.   
01.06.2023. u 13:43
get url
text

- Prvobitni projekt južne tribine je promijenjen 2019. godine zbog visoke cijene gradnje, a potom i zbog posljedica na poslovanje kluba usljed negativnih efekata pandemije COVID-19, no danas smo spremni idejni projekt reaktivirati uz naše učešće, općinsku podršku, podršku partnera, kao i podršku Vlade KS - rekao je član UO FK Željezničar, Jusuf Tanović. 

Magoda je napravio kratki osvrt na dosadašnja ulaganja Kantona u ovaj klub, te najavio nastavak saradnje. 

- Spremni smo podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i naše opredjeljenje je da zajedno sa FK Željezničar hrabro krenemo u realizaciju projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica - rekao je Magoda, koji se upoznao s trenutnim stanjem u klubu i obećao pomoć već u narednom periodu. 

Dodao je da je, kroz povećanje budžeta za sport u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS napravilo do sada najveći iskorak u vidu finansijskih ulaganja prema klubovima, koji će u naš grad donijeti evropske utakmice, trofeje i rezultate. U nastavku što veće podrške i stabilizacije rada kluba u Kantonu Sarajevo, raspisan je javni poziv za finansiranje poreznih dugovanja sportskim klubovima.  

Na ovaj način, naglasio je ministar, podržat će ulaganja u sportsku infrastrukturu, obezbijediti bolje uslove za sportiste, ali i vrhunske sportske događaje u Sarajevu.  

Magoda je uputio i čestitku FK Željezničar za plasman u Evropu. 

- Uprkos teškoj sezoni i izazovima, čestitam vam na velikom uspjehu i plasmanu u prvo pretkolo Konferencijske UEFA lige, kao i na tome da je stadion Grbavica prema statistici bio najposjećeniji stadion u Premijer ligi u protekloj sezoni. Vjerujem da će realizacija izgradnje južne tribine imati višestruku korist, i za klub i za naš grad - rekao je Magoda, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.