open-navfaktor-logo
search
Vozite oprezno
Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove
Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se poziva na pojačan oprez
21.11.2018. u 08:22
get url
text
Tunel Vranduk II

Izdvajaju se dionice autoputa A-1 Tarčin - Sarajevo sjever, kao i putni pravci: Sarajevo-Foča-Goražde, Sarajevo - Tuzla, Doboj - Tuzla - Bijeljina, Konjic - Jablanica - Prozor, Livno - Drvar i Novi Travnik - Bugojno.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. U višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima skreće se pažnja na moguću poledicu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na prevojima, kao i u usjecima.

Vozači koji se kreću preko prevoja Borova Glava (M-15 Šuica - Livno) upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica - Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila - Zenica.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.