open-navfaktor-logo
search
Oprez
Magla smanjuje vidljivost u centralnim i istočnim dijelovima BiH
Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta
05.10.2018. u 08:32
get url
text

U centralnim i istočnim dijelovima Bosne i Hercegovine magla jutros smanjuje vidljivost, pa se savjetuje opreznija vožnja. U ostalim krajevima zemlje ima slabije jutarnje magle, ali ne utječe bitnije na odvijanje saobraćaja.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnom putu M-4 Teslić - Karuše, zbog čega na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom (od 07.00 do 17.00 sati).

Zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta, dionica Visoko - Podlugovi, od danas će vozila saobraćati dvosmjerno, jednom saobraćajnom trakom (smjer Sarajevo - Zenica).

Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo zapad - Lepenica, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj - Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad - Ključ, M-5 Donji Vakuf - Travnik i M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj.

Od ostalih puteva s izmijenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor - Tomislavgrad (Podbor - Aćimići), R-445 Lješevo - Visoko, R-454a Bratunac - Drinjača i R-474 Jelah - Piljužići.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.