open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Magla smanjuje vidljivost na pojedinim cestama
Jutarnja magla smanjuje vidljivost u planinskim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Drine, Vrbasa, Spreče i Save.
13.08.2020. u 07:58
get url
text

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje. Saobraćaj se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf. Vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela. Zbog izvođenja radova na mostovima, jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionici Mostar-Jablanica (most Bijela) i u mjestu Semizovac (Sarajevo-Olovo).

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i preko rijeke Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćio je BIHAMK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.