Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Pojačan oprez vozačima BIHAMK savjetuje i zbog mogućih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez - Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

BIHAMK izdvaja i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica - Mostar, Šićki Brod - Srebrenik, Maglaj - Doboj, Livno - Kamensko, Šešlije - Modriča i Posušje - Rakitno.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani - Žitomislići - Buna - Dračevice - Podveležje, kreće se vangabaritni prijevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju iz BIHAMK-a mole za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćio je BIHAMK.