open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Magla smanjuje vidiljivost na pojedinim dionicama
Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas i Spreču. Na tim dionicama i kolovoz je vlažan, pa BIHAMK savjetuje oprezniju vožnju.
09.08.2020. u 08:05
get url
text

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Danas će zbog izvođenja sanacionih radova od 08 do 19:30 sati biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-403 Ćoralići-Tržačka Raštela. Za vrijeme obustave vozila će se usmjeravati na alternativni pravac.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.