open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Magla i radovi nalažu oprez
Na većini putnih pravaca u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Posebno se izdvajaju dionice u dolinama rijeka: Save, Spreče, Drine, Une i Neretve
17.10.2018. u 08:31
get url
text

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na dionicama autoputa A-1, Sarajevo zapad - Lepenica i Podlugovi - Visoko, gdje se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Zbog sanacije kolovoza na izlaznoj traci naplatnog mjesta Kakanj I (Papratnica) od 19. od 08.00 sati do 21. oktobra do 12.00 sati, doći će do obustave saobraćaja na tom naplatnom mjestu. Savjetuje se korisnicima tog izlaza s autoceste da koriste alternativne izlaze na naplatnim mjestima Kakanj ili Visoko.

Zbog sanacionih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: M-19.2 Kladanj - Vlasenica, M-5 Mrkonjić Grad - Ključ, M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-4 Teslić - Doboj, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Semizovac - Olovo - Kladanj.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.