open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Magla i odroni na pojedinim dionicama, jaki udari vjetra na zapadu zemlje
Iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog magle na autoputu A-1 Tarčin - Zenica, kao i na magistralnim putevima Teslić - Doboj - Gračanica, Lašva - Travnik, Ključ - Sanski Most - Prijedor i Livno - Tomislavgrad.
24.12.2020. u 07:56
get url
text

Na putevima u zapadnim krajevima upozorava se na učestale jake udare vjetra. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a pažnja se skreće i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom nastupajućeg praznika katoličkog Božića, danas od 12 sati do sutra do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo - Tuzla, Nević Polje - Kaonik, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.