open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Magla i niska oblačnost na pojedinim dionicama u višim predjelima
Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja
31.10.2019. u 07:53
get url
text

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija i sporija vožnja, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj - Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prijevoja Karaula.

U toku su i radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac - Jablanica, zbog čega je saobraćaj obustavljen od 08.00 do 18.00 sati.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00.30 do 04.30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever - Lepenica, kao i magistralni putevi: M-18 Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-17 Doljani - Metković, M-5 Lanište - Ključ i M-18 Sarajevo - Trnovo.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.