VEZANI TEKST - SNSD-ovci iz državne vlasti na sastanku o napuštanju institucija BiH, u prvi red zasjeo direktor SIPA-e Ćulum

- Pošto su se danas pričom o blokiranju Insistitucija BiH osim političara javno bavili i državni službenici, koji treba da služe institucijama i državi - a ne stranci, evo šta mora biti naredni korak.

U Zakonu o državnoj službi u institucijama BiH, članom 63a jasno su propisane kazne za prekršaje državnih službenika. Kazna u skladu sa zakonom, pa neka nastave da se igraju političara… - napisao je Magazinović na svom Facebook profilu.

U ovom zakonu navedeno je da se novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM kažnjava za prekršaj državni službenik koji je član upravnih i drugih odbora političke stranke ili ako slijedi instrukcije poliitčkih stranaka. 

Također, kazna od 200 KM do 800 KM slijedi za državnog službenika koji, između ostalog, javno izražava svoja politička uvjerenja.

Inače, SDP je dio "Trojke" koju čini još Naša stranka i Narod i pravda, a koja je koalicijski partner SNSD-a i HDZ-a u državnoj vlasti.