open-navfaktor-logo
search
SDP Stari Grad
Magazinović, Mašić, Čengić i Stojanović predloženi za ministre u Vladi Kantona Sarajevo
Na 14. sjednici Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) Stari Grad Sarajevo je utvrdilo prijedloge za ministre u Vladi Kantona Sarajevo, koji su dostavljeni Kantonalnom odboru te stranke u Sarajevu.
02.12.2020. u 10:13
get url
text

Predsjedništvo SDP BiH Stari Grad smatra da, uzimajući u obzir ekonomsku i zdravstvenu krizu u Kantonu Sarajevo, SDP treba imenovati kadrove koje imaju iskustvo u funkcioniranju sistema i koji će se od prvog dana moći posvetiti realizaciji obaveza.

Predsjedništvo SDP BiH Stari Grad također predlaže da Kantonalnom odboru SDP-a Sarajevo da na pozicije ministara u Vladi Kantona Sarajevo predloži izabrane dužnosnike SDP-a koji su na izborima 2018. dobili povjerenje građana, na taj način izabrani dužnosnici trebaju preuzeti odgovornost i preuzeti pozicije u izvršnoj vlasti.

- SDP Stari Grad za ministre u Vladi Kantona Sarajevo predlaže Segmedinu Srnu Bajramović, Igora Stojanovića, Samira Suljevića, Dragana Stevanovovića, Damira Mašića, Irfana Čengića, Sašu Magazinovića.
SDP Stari Grad također za ministre u Vladi Kantona Sarajevo predlaže Adnana Štetu, Malika Garibiju Damira Filipovića – navodi se u saopćenju Općinskog odbora SDP-a Stari Grad.

Ocijenili su da su bivši ministri iz te stranke obavljali odličan posao, te su uputili molbu Kantonalnom odboru da ih informiraju da li su predložene osobe prihvatile prijedlog te općinske organizacije, te kada će biti sjednica Kantonalnog odbora na kojoj će biti izabrani ministri u Vladi Kantona Sarajevo

- Apelujemo da se izbor ministara u budućoj Vladi KS vrši isključivo na način kako je to Statut SDP BiH predvidio – navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.