open-navfaktor-logo
search
U kojem svojstvu...
Magazinović dobio poklon od Imamovića, Gradska uprava Tuzle tvrdi da ne košta više od 50 KM
Državni zastupnik SDP-a Saša Magazinović pohvalio se na Facebooku poklonom koji je dobio od gradonačelnika Tuzle i svog stranačkog kolege Jasmina Imamovića, tokom nedavne posjete gradu soli.
12.05.2021. u 12:59
get url
text

Iz kabineta gradonačelnika Imamovića saopćili su da je Saša Magazinović, prošle sedmice službeno posjetio Tuzlu i susreo se sa gradonačelnikom i saradnicima, a razgovaralo se o turizmu.

- Povod posjete je bila inicijativa uspostavljanja saradnje između Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Grada Tuzle, te su sastanku prisustvovali Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo i voditeljica Ureda Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac - rečeno nam je u kabinetu Jasmina Imamovića.

Na sastanku je, dodaju, dogovoreno nekoliko zajedničkih programa i projekata u cilju zajedničke i bolje turističke promocije Tuzle u Sarajevu i obratno, kao i zajedničke promocije ova dva grada u regionu i šire.

- Na sastanku je upriličena razmjena protokolarnih poklona, što je uobičajeno kod ovakvih i posjeta. Gosti iz Sarajeva su gradonačelniku i voditeljici Ureda Turističke zajednice grada Tuzle uručili protokolarne poklone, suvenire Sarajeva, a gradonačelnik je gostima uručio protokolarne poklone, reprodukcije (akvarela) sa motivima Tuzle. Pojedinačna vrijednost protokolarnih poklona uručenih gostima iz Sarajeva nije veća od 50 KM - kaže se u odgovoru na upit Faktor iz kabineta Jasmina Imamovića.

SDP-ov trojac Imamović, Magazinović i Magoda dogovorili su, između ostalog, da će biti organizirani "Dani Tuzle u Sarajevu" i "Dani Sarajeva u Tuzli".

Nije objašnjeno u kojem svojstvu je Magazinović radio posao Turističke zajednice KS budući da nema nikakvu funkciju unutar nje i da se radi o državnom zastupniku. Jedina povezica između učesnika sastanka je stranačka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.