open-navfaktor-logo
search
Sigrunosne mjere
Madrid se sprema za englesku invaziju
Posljednju domaću utakmicu Atletico Madrida u Ligi prvaka protiv Juventusa osiguravalo je 800 policajaca
09.05.2019. u 16:36
get url
text

Drugo englesko finala u Ligi prvaka ikada gledat ćemo 1. juna kada će na travnjak stadiona Wanda Metropolitano istrčati fudbaleri Liverpoola i Tottenhama.

Dva tima su se na nevjerovatan način domogla finala. Redsi su na Anfieldu uspjeli eliminisati Barcelonu, i to nakon što su s 3:0 poraženi u prvom meču, dok su Spursi poslije 135 minuta igre bili u zaostatku od tri gola protiv Ajaxa, no to ih nije spriječilo da kreiraju veliki preokret i izbore prvo finale Lige prvaka u historiji kluba.

Dva engleska tima za trofej će se boriti u Madridu, na novom stadionu Atletica, a španska policija je već počela s pripremama za invaziju 50.000 engleskih navijača. Ipak, vjerovati je da će španskoj prijestolnici biti i više od 50.000, jer ne bi bio prvi put da na ulicama grada u kojem se igra finale ostane koja hiljada viška, pogotovo kada je riječ o Englezima.

Engleski mediji tako su već "izvukli" informacije da će za finale policija u Madridu poduseti posebne sigurnosne mjere, a jedna od svakako će se odnositi i na veći broj policijskih službenika za vrijeme finala. Poređenja radi posljednju domaću utakmicu Atletico Madrida u Ligi prvaka protiv Juventusa osiguravalo je 800 policajaca, a već sada je izvjesno da će taj broj za duel Liverpoola i Tottenhama biti mnogo već, ako ne i udvostručen.

O engleskim navijačima ne treba mnogo trošiti riječi, pogotovo kad napuste Otok. Samo u prvoj utakmici Barcelone i Liverpoola uhapšeno je šest pristalica engleskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.