open-navfaktor-logo
search
Javljaju mediji
Macron ponudio Platiniju poziciju predsjednika Fudbalskog saveza Francuske?
Nekadašnji čelnik Evropskog fudbalskog saveza (UEFA) i proslavljeni francuski fudbaler Michel Platini, mogući je kandidat za poziciju predsjednika krovne fudbalske organizacije u Francuskoj, koja je ostala upražnjena ostavkom Noela Le Graeta, prenose francuski mediji.
12.01.2023. u 17:21
get url
text

Francuski radio RMC Sport javlja da je francuski predsjednik Emmanuel Macron upitao Platinija zanima li ga čelna pozicija u francuskom fudbalu.

VEZANI TEKST - Zbog seksualnog uznemiravanja: Smijenjen predsjednik Fudbalskog saveza Francuske

Le Graet je odstupio u srijedu, nekoliko dana nakon što je rekao da neće razgovarati sa Zinedineom Zidaneom kao potencijalnim nasljednikom Didiera Deschampsa na dužnosti selektora francuske reprezentacije te izjavio da ga "nije briga za njega", uz dodatak "neka ide kamo god hoće".

Francusko ministarstvo sporta, španski Real Madrid, francuska zvijezda Kylian Mbappe i brojni fudbaleri odmah su uputili  kritike na račun Le Graeta zbog njegovih izjava o Zidaneu.

Dosadašnji predsjednik francuskog fudbalskog saveza javno je optužen i za seksualno uznemiravanje, ali on te optužbe odbacuje.

Njegov zamjenik Philippe Diallo imenovan je privremenim šefom FFF-a

Što se tiče Platinija, on je prije pola godine pred sudom u Švicarskoj j oslobođen optužbi za prevaru, a tom je prilikom izjavio da više neće tražiti posao fudbalskog zvaničnika. Ali, istovremeno je rekao da bi ga zanimao posao u fudbalu, ako bi to bilo nešto pozitivno.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.