open-navfaktor-logo
search
Pravila ne važe za Pašić
"Ma smijemo se ljubit', šta nas briga"
Nove zamjenice pravobranioca Kantona Sarajevo imenovane su jučer. Istinomjeru je jedan detalj bio interesantan. 
19.05.2020. u 14:47
get url
text

Nakon što je na 25. online sjednici Skupštine KS usvojen Prijedlog odluke o imenovanju dva zamjenika pravobranioca Pravobranilaštva Kantona Sarajevo kojom su na navedene pozicije imenovane Almira Kulovac Šetkić i Ajla Šaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik uručio je cvijeće zamjenicama pravobranitelja, a novoizabrane su na neočekivan način primile čestitku i od Suade Pašić iz Službe za skupštinske poslove, piše Istinomjer.

Federalni štab Civilne zaštite i dalje je na snazi ostavio naredbu od 29. marta kojom se propisuje "obavezno korištenje lične zaštitne opreme (maska, pamučna traka, šal i sl) i poštivanje socijalne distance od najmanje dva metra na javnim površinama i zatvorenim javnim objektima na području FBiH".

Podsjećamo, piše Istinomjer, Skupština KS je 10. aprila usvojila hitne dopune Poslovnika Skupštine KS, kako bi ovaj zakonodavni organ upravo usljed pojave pandemije COVID-19 mogao raditi online i od tada se sjednice održavaju putem interneta. Za one koji ipak odluče prisustvovati sjednici u skupštinskoj sali, trebale bi da važe gornje Naredbe koje su i dalje na snazi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.