open-navfaktor-logo
search
Corriere di Roma
Lulićev povratak je zagonetka: Nije isključen ni kraj karijere?
Lazio će u nastavku Serie A voditi veliku borbu s Juventusom za naslov prvaka Italije.
12.06.2020. u 12:44
get url
text

Poslije pauze Nebeskoplavi neće računati na Senada Lulića, kapitena i jednog od najvažnijih igrača u timu Simone Inzaghija.

Kako je javio Corriere di Roma, bh. fudbaler i dalje ima probleme s lijevim zglobom, koji je operisao prije zastavljanja prvenstva. Poslije toga je podvrgnut novom zahvatu u Švicarskoj, gdje je boravio do prije nekoliko dana, da bi se potom vratio u Rim.

Datum njegovovog povratka na travnjak nije moguće precizirati, a optimistične prognoze kažu da će pauzirati još barem mjesec. Lazio se nada da će njihov kapiten biti dostupan za finiš sezone.

U međuvremenu, prenosi Goal pisanje Corriere di Roma, nije isključena mogućnost ni da Lulić na kraju ove sezone okači kopačke o klin. O tome je, navodno, već razmišljao prije nekoliko mjeseci. Već posjeduje UEFA-inu B licencu i privukla ga je ideja da uplovi u trenerske vode u Švicarskoj. Čelnici Lazija tada su ga uvjerili da sada to ostavi po strani i posveti se timu.

Narednih nekoliko sedmica bit će ključno za njegovu budućnost. Bez brzog oporavka mogao bi završiti karijeru već u 34. godini. Ako do toga dođe, iz Rima će otići kao neko ko je ispisao stranice historije Lazija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.