open-navfaktor-logo
search
IZNESEN NA NOSILIMA
Luke Shaw nakon stravičnog sudara kaže da se osjeća dobro
Medicinski tim je Shawu sedam minuta na terenu ukazivao pomoć, nakon čega je iznesen na nosilima uz masku za kisik
09.09.2018. u 10:30
get url
text

Duel Engleske i Španije, koji je sinoć odigran u prvom kolu Lige nacija zasjenila je povreda Lukea Shawa, defanzivca Manchester Uniteda.

Na otvaranju drugog poluvremena Shaw se stravično sudario u vazduhu sa Danijem Carvahalom, nakon čega je ostao ležati na zemlji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Medicinski tim mu je sedam minuta na terenu ukazivao pomoć, nakon čega je iznesen na nosilima uz masku za kisik. Srećom, sinoć je Shaw lično potvrdio da se osjeća dobro.

- Hvala za ogromnu ljubav i podršku. Dobro sam i u najboljim sam rukama. Borac sam, pa ću se vratiti uskoro - poručio je Shaw preko Twittera.

Odlični 23-godišnji lijevi bek imao je sjajno otvaranje sezone u dresu Manchester Uniteda. Navijači su ga proglasili za najboljeg igrača mjeseca augusta, a uslijedio je i poziv Garetha Southgate, selektora Engleske. Sinoć je Shaw zaigrao za Gordi albion prvi put nakon marta 2017. godine i odmah je asistirao Marcusu Rashfordu za pogodak.

Utakmica prvog kola grupe 4 Lige A završena je trijumfom Španije rezultatom 2:1. Iako su Englezi poveli rano, u 11. minuti preko Rashforda, Furija je preokrenula golovima Saula u 13. i Rodriga u 32. minuti.

Prošle sedmice Shaw je izjavio da 2015. godine skoro ostao bez noge. Naime, na utakmici Lige prvaka protiv PSV Eindhovena pretrpio je teški dvostruki lom noge, što ga je od terena odvojilo čak 11 mjeseci.

Zbog povrede prepone propustio je dva mjeseca sezone 2016/17, a prošle je morao na dvije operacije stopala zbog čega je malo igrao i prošle sezone. Očigledno Shaw nema sreće sa povredama, jer kada je ove sezone konačno bio potpuno zdrav i pružao sjajne partije, dogodila mu se nova povreda glave.

Shaw je u Manchester United stigao 2014. godine iz Southamptona. Za Crvene đavole do sada je odigrao svega 70 takmičarskih utakmica i postigao jedan gol. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je osam puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.