open-navfaktor-logo
search
Belgijski golgeter
Lukaku tvrdi: Kunem se, u januaru je 23 od 25 igrača Intera bilo bolesno, nismo testirani
Belgijski fudbaler i član Intera Romelu Lukaku iznio je iznenađujuću tvrdnju tokom razgovora na Instagramu, u kojem je sudjelovao i njegov saigrač iz reprezentacije Dries Mertens.
22.04.2020. u 08:22
get url
text

Kako tvrdi belgijski napadač, u januaru je skoro cijela ekipa Intera bila bolesna.

- U decembru smo imali slobodnu sedmicu. Vratili smo se na posao i kunem se da je 23 od 25 igrača Intera bilo bolesno. Ne šalim se. Igrali smo protiv Cagliarija i nakon otprilike 25 minuta igre jedan od naših defanzivaca morao je napustiti teren. Nije mogao nastaviti i gotovo se onesvijestio - rekao je Lukaku.

- Svi su kašljali i imali groznicu. Kad sam se zagrijavao, bio sam topliji nego inače. Godinama nisam imao groznicu - veli Belgijanac, koji je dodao da je nakon utakmice planirana večera sa sponzorima, ali da se on zahvalio i otišao direktno u krevet.

- Nikada nismo radili testove na COVID-19, tako da nikada sa sigurnošću nećemo znati da li smo bili pozitivni - dodao je on.

Defanzivac koji je tada ranije napustio igru bio je Milan Skriniar. On je 26. januara protiv Cagliarija igrao samo 17 minuta. Inter je tada saopćio da je fudbaler imao vrtoglavicu, nakon što se nije uspio u potpunosti oporaviti od gripe.

Svi vodeći italijanski listovi danas su na svojim naslovnicama objavili Lukakuove riječi.

Italija je prvi slučaj koronavirusa zabilježila 21. februara, što je skoro mjesec nakon meča o kojem je govorio Lukaku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.