open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Belgijanac
Lukaku se izvinio navijačima Chelseaja zbog izjave da se želi vratiti u Inter
Belgijski napadač Romelu Lukaku (28) vratio se u tim Chelseaja u utorak nakon što se izvinio navijačima i menadžeru londonskog kluba zbog izjave da je nesretan u Londonu.
05.01.2022. u 08:54
get url
text

- Romelu se izvinio i vratio se na današnji trening. Za mene je najvažnije bilo da shvatim i povjerujem da to nije bilo namjerno. On je naš igrač. Sretni smo što je on naš igrač - rekao je menadžer Plavaca Thomas Tuchel, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lukaku je ranije izostavljen iz tima Chelseaja jer je dovodio u pitanje Tuchelovu taktiku i govorio o svojim budućim planovima ne spomenuvši klub iz engleske Premijer lige, s kojim ima važeći ugovor još naredne četiri godine.

U intervjuu snimljenom u decembru, Lukaku je za Sky Sport u Italiji rekao da je nezadovoljan pod vodstvom Tuchela, rekavši da mu uloga na terenu koju mu je njemački stručnjak dodijelio ne odgovara kao napadaču.

Pored toga, Lukaku je izrazio želju da se vrati u milanski Inter.

- Sada je pravo vrijeme da podijelim svoja osjećanja. Uvijek sam govorio da mi je Inter u srcu: znam da ću se vratiti u Inter, zaista se nadam - rekao je Lukaku.

Belgijanac je kasno u utorak uputio izvinjenje navijačima Chelseaja putem zvaničnog Twitter naloga londonskog kluba, poručivši da mu je "žao" zbog izgovorenih riječi.

- Navijačima želim poručiti da mi je žao zbog uznemiravanja koje sam uzrokovao. Vi momci znate kakav odnos imam s ovim klubom od tinejdžerskih godina, tako da znate, potpuno razumijem da ste uznemireni - rekao je belgijski napadač u videu.

Lukaku je rekao da će dati sve od sebe kako bi povratio povjerenje navijača kluba u koji je došao u augustu 2021. i ima važeći ugovor do juna 2026. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.