Uhapšen je i nalogodavac i izvršilac ubistva, ali su ostali još neki ljudi koji su na neki način doprinijeli da se ubistvo desi – rekao je Lukač novinarima u Istočnom Sarajevu.

VEZANI TEKST - Dovode se u vezu i sa ubistvom Bašića: Trojica uhapšena u Prijedoru, jedan od njih policajac

Komentarišući današnje hapšenje u Prijedoru, Lukač je rekao da je akcija sprovedena s ciljem borbe protiv organizovanog kriminala, ali da ima veze i sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

- Nastavljamo tu borbu! Najavio sam da u Prijedoru imamo još mnogo posla. Nažalost, uvijek se pojavi neki policijski službenik koji je otišao na drugu stranu i koji je sa kriminalcima, zbog nekog ličnog interesa, počeo da radi krivična djela i bude na usluzi i prodaje informacije iz polcije. Svi takvi će biti procesuirani - naglasio je Lukač.

Lukač je rekao da su uhapšeni značajni kriminalaci koji se povezuju sa aplikacijom "Sky".

- Ono što je nadležnost iz Republike Srpske i na našoj teritoriji od tih 2.000 koji su pominjani nisu svi sa teritorije Srpske. Očekujemo da otvorimo potpunu saradnju sa Europolom - rekao je Lukač.

MUP RS-a je jutros u Prijedoru uhapsio tri osobe osumnjičene za organizovani kriminal. Uhapšeni su Dejan Jurišić, Haris Gredelj i Bojan Dejanović. Svi se prema nezvaničnim informacijama dovode u vezu sa ranije uhapšenim Daliborom Railićem zvanim Dugi, koji je osumnjičen za ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.